Get a Glitter Calendar Click Here

Sabtu, 6 Ogos 2011

AKU ADA MASALAH BESAR,HELP ME..=.="

Halo kawan2 blogger yang aku teramat sayangi dan kasihi sekalian..
wah,dah mcm pendahuluan nak wat surat plak...wei korang,sory la sebb tak update blog aku dlm beberapa hari nie.Aku TERAMAT SIBUK dengan kerja..Aku tengah siapkan satu tugas besar yg dibagi oleh boss kat tempt keja aku tue hah.besar la sangat kan..hahaha,tapi bgi aku memang besar la..Fenin aku dibuatnyew.huhu..ok,DIRECT 2 THE POINT....!

Nie lah keja yang aku kena buat tue...BLOG PUSAT AKSES SMK NANING (masuk petndingan peringkat Alor Gajah).First aku wat macam nie..

Aku dah edit banyak benda dlm nie last2 kena tukar balik.

Isnin nie dah kena wat penilaian dah..Ha,nie la yg second aku buat.Aku dah ubah.Aku dah godek2 banyk benda dah kat edit html tue sampai nak gila dah, dari ubah background,tambah button kat header,dan segala2nya la...sampailah jadi mcm kat bawah nie..
Nie lah button kat header..blom + submenu
Korang klik la pict kat atas tue ea..kalau dah tengok cuba korang tengok button kat header tue..MASALAHNYA sekarang nie,aku dah buat submenu tue,tapi tak sesuai....so,aku clear balik pa yg aku dah edit tue.

1.  APA YANG AKU NAK conthnya, bila kita hala cursor kita kat BUTTON AKTIVITI tue kita tak perlu klik utk lihat submenu..Kita cuma perlu halakan sahaja kat menu dan automatik submenu akan pop up....aku amek contoh utk korang paham mcm kat bawah nie...
Aku tak tahu camna nak wat MENU NAVIGASI POP UP!
 2. Nie lagi satu masalah..kenapa NEW PAGE boleh add sampai 10 jew?? habis mcm mana plak dgn Blog2 lain yang banyak guna new page tue?buat menu navigasi banyak so,tiap satu sub menu kena add new page kew?eh,aku betul2 tak paham la pasal nie...kew ada cara lain?Sebab aku punya submenu kena letak banyak nie..Tapi nak add new page tak dpt dah...lebih 10 tak leh..huhuhu...:'( Nak nagis pown ada nie..huwaaaa!!

3.  Apasal semua new page yang aku dah buat semua tak dapat nak komen?kalau kat home boleh plak.Adooooiiii....tekanan la kalau macam nie..ce tengok pict kat bawah nie.. Try comment kat tempat yg aku bulatkan tue..kompem tak boleh punya..Aku dah Fedup nie..
Tak dapat nak komen la....huhu..klik sini dan korang try komen
PERHATIAN!!: 
KEPADA SESIAPA YANG BAIK HATI  amir aizat , Terbelog , amri lawak kelakar , Ahmad Zaki , Zwan Sabri , Hairie  kredit utk korang ok. DAN YANG RASA DIRINYA TERER DALAM HAL EDIT MENGEDIT HTML NIE, DO LEAVE A COMENT,WAT ENTRY TENTANG NIE..TOLONG AKU HARI NIE GAK....emmmmuahhhhx saaaaaayang korang....:*

12 ulasan:

wan_cikgumuzik berkata...

penyelesaiannya senang jerr.. just tukar template baru.. setle... awak maybe dah ter padam apa2 atau mengubah posisi koding HTML time mengodek.. sbb tuu jadi mcm tuu,.. selalunya mcm tuu lah...

saya tak handal laa sgt pasal nih.. cuma bagi cadangan... tak payah pening2... banyak lagi template lain yang hebat2 ..

saya bantu awk cari template lain kat link di bawah nih..

http://bloggertemplateplace.com/

http://www.dhetemplate.com/

http://www.deluxetemplates.net/

hanya itu yang dapat saya bantu... selamat mencuba..

Hana teen top berkata...

huhu..cikgu..masalahnya bukan pasal template.sebb dah bnyk template guna asal..asal buat new page jew kompem tak leh komen.tapi kalau kat home boleh..pastue yg button tue dah edit kat html..jadi dah..tapi dia bukan pop up punya...huhu

alif haris berkata...

tang tak boleh komen tu try pegi kt posting > edit pages > post option > reader comment tu switch to allow ..

dah buat ? :)

Hana teen top berkata...

belom buat sebab sekarang nie kan tengh on account yang nie..kena sugn out dulu..ok jap aku try buat..thanks ya Alif

ZWAN SABRI berkata...

Alamak! saya memang baik hati tapi saya memang tak reti la bab edit mengedit ni.. taktaw nak tolong lagu mana.. HUHU..

Terbelog berkata...

aku cuba jawab ya bha..

Soalan nombor..

1.digalakkan pyh buat submenu pop up
sebab coding nya mmg panjang giler.
tu yang jarang orang buat.

2.Yeke page sampai 10? x pnh buat byk2 :)
erm..cuba x pyh buat kat page.
Buat kat tempat kite tls entri tu tapi
tukar tarikh..letak kat
belakang sekali..
kira sorokkan la..

Sebenarnya,guna label pun boleh,
dalam kotak label tu
tulis label sama tajuk ngan entri
pastu pergi kat widget label,
boleh on/off. check bebetul ye

no.3 Betul alif haris cakap
tapi kenapa bukak akaun baru
untuk create blog
kan ada kat dashboard tu
guna je email sama..
boleh setting permission
kalau xnk org lain kacau
blog kita yang lain.
kan ssh nk on off kalau guna email lain
camni je
satu buka guna firefox
satu guna chrome
x pyh keluar masuk :0

Hana teen top berkata...

yup,panjang..tukar tarikh?sorok kat blakang?camna plak tu?huhuu....

owh boleh pakai label ka?ok,nanti la aku try buat.klu aku still tak dpt nak wat submenu tue,aku try buat label jew.

tak boleh guna email sama,sebb nie bukan account aku...nie account sekolah kat tempt aku praktikal..dorang dah buat account tue..so aku kena ikot jew la..huhuhu..tue sebb kena on off

apa2 pun thanks korang sebb sudi nak bagi tunjuk ajar yg bernas kat sini.sudi tlg aku...sayang korang..huhu

Terbelog berkata...

panjangkan..
tambah ko pakai template download
lagi leceh,sebab code berbeza
apa2 pun cuba dulu k

sorok kat belakang tu
kena tambah code sikit
untuk adjust
tp x cantik la
sbb ada Blog Archive
tp paste kat widget htm pun blh

apa2 pun, cuba kamu
explore label tu
tajuk entri sama dgn nama label
pastu on/off
pilih mana label yg mahu pakai

Afiq Din berkata...

try tye kat wan hazel nih

http://wanhazel.blogspot.com/

die pon byk tutorial yg blh ikut...
lgipon klu die xdpt setel, ade geng2 die yg die blh rujuk...
yg churp2 tu pon aku tye kat die

Hana teen top berkata...

huhuhu...thanks Terbelog, Afiq Din sebab bagi banyk pandangan kat aku.Kalau aku masih tak dapat buat atau ada apa2 yg aku aku muskil,Aku pm korang ea..TERBELOG..huhuhu.kamu memang terbaik...

alif haris berkata...

perghh bro terblog hebak r bab2 edit mengedit nih :)

Henry Zackery berkata...

perrgghh.. bab2 maen kod nie memang serabut kepala :)

IKLAN GANGSTER BUKAN KL GANGSTER